23.6.2016

Tarjouspyyntö ja havainnekuvat - Omakotitalon ja kellarin tarjouspyynnöt lähteneet


Tarjouspyynnön tekeminen ja lähettäminen näin siviiliprojektissa onkin ollut varsin virkistävää vaihtelua. On saanut tehdä asiat omasta mielestä hyvin, mutta ei toisaalta ole tarvinnut vääntää rystyset punaisena jokaista yksityiskohtaa, joka itsestä ei ehkä tunnu kovin tärkeälle.

Saimme eilen päivitetyt versiot havainnekuvista. Heti kuvien saapumisen jälkeen välitin ne eteenpäin tarjouspyyntöluonnoksen kera toimittajille, joiden kanssa oli sovittu tapaaminen jo samalle päivälle (22.6.2016).

Ennen toimittajatapaamista kerkesin viimeistellä ja lähettää kellarin tarjouspyynnöt, jossa mukana tietysti meni luonnoskuvat.

Ensimmäinen toimittajatapaaminen jäi melko myöhään iltaan. Tapaaminen oli kuitenkin erittäin antoisa. Saimme siitä monta hyvää ideaa, joiden pohjalta saimme tarjouspyyntöä päivitettyä ennen sen lähettämistä kaikille toimittajille. Suosittelen ehdottomasti tarjouspyyntöprosessiin toimittajien tapaamista jo siinä vaiheessa, kun tarjouspyynnöstä on luonnos. Silloin sitä voidaan käydä toimittajien kanssa läpi ja yhtenäistää muotoon, jossa toimittajilta saa helpommin vertailtavia tarjouksia (ne omenat).

Tapaamisesta viisastuneena kellarin osalta tarjouspyynnöt lähtivät ehkä hiukan aikaisin. Jatkossa homma menee sillä tavalla, että käymmä tänään tapaamassa kellaritoimittajia. Näiden tapaamisten perusteella osaamme päivittää tarjouspyyntöä, jonka lähetämme tasapuolisesti kaikille kellaritoimittajille. Näin saamme nopeasti kaikki toimittajat samalle viivalle.

Sekä hirsien, kellarin että muiden kokonaisuuksien osalta tarjouspyynnöt noudattelevat pitkälti toisiaan. Tässä alla on kuvattuna esimerkki puurakenteiden (asuinkerros) tarjouspyynnöstä, joka lähti toimittajille.



Tarjouspyynnön mukana lähteneet luonnokset teki erittäin onnistuneesti suunnittelijamme Antti Jaakkola.


Seuraavat askeleet ovat siis kellaritoimittajien tapaminen sekä tarjouspyynnön päivittäminen näiden perusteella. Sama toistetaan sitten ikkuna -ja kattotoimittajille. Vastaavasti urakointikilpailutusta pitää alkaa pian tekemään.

Tässä välissä on kuitenkin juhannus ja siihen ajoittuukin kiva ylläri - siitä lisää myöhemmin :).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti