18.12.2016

Rakennuslupahakemus jätetty 14.12.2016

Nyt on yksi rajapyykki ylitetty, rakennuslupahakemus on jätetty. 


Kontion kanssa pinta-alojen ja viimeisten korjausten tekeminen meni ihan suksikkaasti ja loppukeskusteluissa oli ihan hyvä fiilis. Suurimman työn rakennuslupaa jätettäessä tekivät Rakennesuunnittelu Hakalan Joni sekä sisustussuunnittelijamme Marika.

Hakemuksen oletettu käsittelyaika on tällä hetkellä noin 4kk (!!!). Kirjoittelemme myös lupa-asioiden etenemisestä sitä mukaa kun Tampereen kaupungin portaalissa etenemästä meille tiedotetaan.



Sähköinen asiointi lupapiste.fi kautta on ollut helppoa. Tämä on varmasti ollut todella iso edistysaskel rakennuslupien käsittelyssä. Mitä mahtaisikaan tuo 4 kuukauden jono olla ilman sähköistä asiointia?  Portaalissa on helppo päästä täydentämään kaikki rakennuslupaan tarvittavat dokumentit ja tiedot. Toki täytettävää tietoa on ollut pirusti, eikä siitä olisi yksin varmasti selvitty.

Marikalta saimme valmiina kaikki väritiedot kuvineen, mikä helpotti meidän työtä aivan älyttömästi. Muiden asioiden osalta Joni hoiti homman alusta loppuun todellisella ammattitaidolla. Nämä hommat sujuivat aivan mahtavalla tavalla!

Tähän mennessä koko projektin suurin oppi on ollut se, että kannattaa valita oikeat ihmiset rakennus(suunnitelu)prosessiin mukaan. Tämä koskee tottakai pakollisia "rooleja" projektissa. Tämän lisäksi mittaamaton arvo on sillä, että tiimissä on mukana vähän laajemminkin eri näkökannalta katsovia ihmisiä. Marika on tästä mahtava esimerkki, on maksanut sekä rahan että vaivan säästössä itsensä kymmenen kertaa takaisin.

Anna-Maria palaa tuohon lupaprosessin läpivientiin tarkemmin myöhemmissä kirjoituksissa. Hyvien ihmisten lisäksi se vaati meiltä erilaistan papereidein tilailuja sekä selvittelyjä. Näistä blogia luvassa myöhemmin.

Seuraavana kirjoittelemme hiukan myös keittiö-, ikkuna- sekä liukuovivalinnoista. Nuo alkavat olla jo aika pitkällä, joten seuraavaksi päästäänkin katon ja muiden urakoiden kimppuun.

Joulua kohden!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti