14.6.2016

Tontin valinta, tonttitarjous ja ensimmäinen vierailu tontilla


Tässä hiukan tarinaan tonttitarjouksista sekä ensimmäisestä vierailusta tontilla saamisen jälkeen.

Ennen tonttitarjouksien lähettämistä emme itse päässeet käymään tontilla, koska useista keskusteluista huolimatta päätös tontin hakemisesta jäi hiukahkon viimetinkaan. Kun sunnuntaina oli lähtö työmatkalle, lauantaina tuli mieleen, että nyt se olisi tehtävä jos kerta.

Tontin valintaan saimme onneksi erittäin asiantuntevaa apua; asiantuntija-arvioita, lähes live-kuvaa maisemista.







Näiden avulla teimme insinöörimäisen hinnoittelu Excel-lomakkeen, jolla pyrittiin varmistamaan tontin saaminen - mutta toisaalta minimoimaan siitä maksettava hinta. Kaikki tontit näyttivän sen verran hyville, ettemme erityisesti kiinnittäneet huomiota siihen, mikä tontti tulisi valituksi, joka tietysti helpotti hinnan ja saannin optimointia.

Hintarajojen laskentaa Excelissä insinöörien tapaan:


Lopputuloksena insinöörittämisestä oli siis se, että tonttihan meille tulla tupsahti. Taulukossa ei näy suoraan millä hinnoilla mitäkin tonttia tuli tarjottua, mutta sanotaanko vaikka niin, että meille tuli tontti tarjoustemme alkupäästä - ja tontin hinta on toisiksi halvin kaikista alueelta myydyistä. Excel harjoitus siis jotakuinkin onnistui tavoitteidemme mukaan.

Kun saimme tiedon tontin valinnasta 17.5.2016 niin riemu repesi tietysti ylimmilleen ja viikonloppusuunnitelmat menivät uusiksi. 21.5.2016 pääsimme ensimmäistä kertaa käymään tontilla ja tässä siitä hiukan aineistoa.

Mukana vierailulla oli koko viikon päätähti, meillä hoidossa ollut Manusia's Ivo. <3











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti