27.11.2016

Maankuorinta Villa Milky Wayn altan ja muuta etenemää

Hyvää Marraskuuta!

Marraskuu alkoi Villa Milky Wayn osalta ensimmäisten konkreettisten toimenpiteiden ryydittämänä. Marraskuun aikana olemme käyttäneet aikaa keittiövalintaan (finaalit menossa), LVIS-suunnittelijan valintaan (postaus tulossa), lupaprosessin aloittamiseen sekä jatkaneet muiden yksityiskohtien suunnittelua. Kontion lupakuvat tulivat ja ne tuli hyväksyttyäkin. Virheitä ei tällä kertaa ollut juuri mitään ja homma pääsi eteenäin. Makuuhuoneen ikkunan osalta joudumme vielä miettimään, että miten sinne saadaan avautuva ikkuna.

Konkreettisin toimenpide tontilla on ollut maankuorinta. Tonttikauppoja emme ole virallisesti vielä tehneet, mutta Tampereen kaupunki on päätöksen myymisestä jo tehnyt. Tämän turvin selvittelimme mahdollisuutta tehdä pintakuorintaa tontille - ja lupa siihen heltisikin omalla vastuulla.

Maankuorintaa sekä myöhemmin mahdollista louhintaa meille suorittaa erittäin hienosti meillä ja kaikilla naapureilla homman hoitanut JPJ Oy. Kommunikaatiosta suurin osa on hoidettu puhelimella ja hommat tontilla ovat hoituneet tarkasti, mutta äärettömän nopeasti ja tehokkaasti. Kaikki pointsit Jakelle hommien hoitamisesta!



Kuorinnan aloittamisen hetkillä näkymä tontilla oli tällainen:

Jo muutamassa tunnissa tontti muuttui hetkessä. Maata kasattiin takareunalle ja talon paikalta kaivettiin noin -4m tienpinnata alaspäin. Tämä svyys pitäisi suurinpiirtein riittää kellarillisen talon perustamiseen - vaikka varsinainen kaivuutyö tehdäänkin sitten myöhemmin. Nyt kuorinnan yhteydessä oli kuitenkin kätevää ottaa kaikki irtomaa pinnasta pois.



Ensimmäisen kuorintakierroksen jälkeen tehtiin vähän uusia mittauksia ja suunniteltiin isojen kivien käyttöä tontilla. Vuores Workshopissa saimme myös Tampereen kaupungilta ohjeet, että oman tontin voi nostaa ylemmäs, kun takaraja (raja kaupungin metsään) tehdään tukimuurimaisella luonnonkivirakennelmalla. Liuskoja sen sijaan kaupunki ei pidä hyvänä ratkaisuna. Näiden ohjeiden mukaisesti tontin kuorinta päätyi seuraavanlaisiin lopputuloksiin.


Tässä vaiheessa olemme lopputulokseen todella tyytyväisiä. Tästä on helppo jatkaa eteenpäin pohjein rakentamiseen kunhan keväällä lupa-asiat on saatu kuntoon.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti