13.9.2016

Sisustussuunnittelua insinööreille


Kuten edellisessä kirjoitukesssa totesimme, oli laattoja, parkettia, maaleja ym. mukavaa myyvässä liikkeessä vierailu "sillä silmällä" lähes traumaattinen kokemus. Kun insinööri on tottunut tekemään valinnat Excelillä, voi se sävyjen määrä ja epäsuhta saada pään pyörälle. *itseironia*

Kun kaikille sävyille ja väreille ei mielessä mitenkään saanut sommiteltua sopivaa Excel rakennetta, oli asia ratkaistava jotenkin rationaalisesti. Päädyimme ulkoistamaan nuo ei-Excel-valinnat taholle, jonka voisimme itse valita Excelillä. Kätevää.

Käytännössä homma meni niin, että päätös sisustussuunnittelijasta syntyi liikkeessä kun huomasimme, ettemme ikinä saisi itse tehtyä meitä tyydyttävää sävyjen ja materiaalien kokonaisuutta.

Kartoitimme nopeasti googlella Tampereen alueen sistussuunnittelijat. Tarjonta näytti olevan erittäin runsasta ja niinpä poimimme kylmästi nettisivujen ja nopean googlaamisen perusteella kymmenelle parhaalta näyttävälle yritykselle. Tämän lisäksi mukaan valikoitui aivan sattumalta eräs itse sisustusmateriaaleja myyvä Värisilmä-yrittäjä, joka olisi itse tehnyt myös suunnittelua.

Ensimmäisen kierroksen tarjouspyyntö oli hyvin yksinkertainen sähköposti:



Liitteenä tarjouspyynnössä oli Kontiolta saadut viimeiset tarkastussarjat.

Kymmenestä tarjouspyynnöstä 1 ei ottanut yhteyttä, 3 ei pystynyt tarjoamaan haluttua kokonaisuutta ja 3 tiputettiin pois omin voimin. Tiputus tai aina vaihtoehtoinen jatkoon valinta perustui paljon tunteeseen siitä, miten kyseinen toimisto pystyisi vastaamaan odotuksiimme sekä tietysti hinnoittelusta.

Jatkoon valituille kolmelle sekä Espoon Värisilmälle lähti tarkentava sisältökysely, joka näytti tältä:


Tarkennettujen vastausten sekä hinnoittelun lisäksi jouduimme vielä tekemään muutamia lisäkysymyksiä joillekkin toimittajille. Tämän jälkeen pysytimme tekemään päätöksen siitä, kenen kanssa lähdemme eteenpäin. Koko prosessi kesti alle kaksi viikkoa.

Meille tarjonneista yrityksistä ei-valituksitulleistakin jäi vain hyvää sanottavaa. Erityiskiitokset ja todella kovat suositukset saa Memmun Keltainen ovi. Voimme varauketta suositella ottamaan Memmuun yhteyttä jos haluatte hyvää palvelua heti alusta alkaen. Myös Espoon värisilmän yrittäjäpariskunta oli erittäin positiivinen kokemus - ja tulemme varmasti käymään liikkeissä usein materiaaleja hankkiessamme.

Lopulta suunnittelukilpailussa paras vei kuitenkin voiton. Valituksi tuli ihana Marikan Sisustusstudio. Marikan tyyli sekä meistä hienolta tuntuvien kuvien määrä säväytti heti alusta alkaen ja odotamme innolla yhteistyön pääsemistä vauhtiin.



Marika Piekkala tulee siis olemaan apunamme kun teemme viimeisiä kommentteja pohjapiirrustukseen, keittiöön, takkaan ja ikkunoihin liittyen - ja tästä eteenpäin toivottavasti aina talon kalustamiseen saakka. Terkut Marikalle kun tätäkin kirjoitusta lueskelet =)

Lisää näyttäviä kuvia Marikan työstä voi katsella Marikan sivuiltaFacebookista, Instagramista ja Marikan blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti