18.6.2016

Talon Suunnittelua - Ensimmäiset luonnokset alle 2 viikossa


Kahdelle automaatio(/vakuutus)insinöörille talon suunnittelu tyhjästä upeaksi ja moderniksi kokonaisuudeksi ominpäin voi olla haastavaa (Ennakko-oletuksia ja rajoitteita omassa mielessä?). Ainakin tuntuu, että ideat ovat joko ympyröitä tai neliskanttisia kaavamaisia kuvioita ilman suurempaa päämäärää tai fiksuja uusia ideoita.

Kuten aiemmin kerroimme, emme lähteneet miettimään tai kilpailuttamaan arkkitehtejä tai suunnittelijoita laajemmin. Käyttämämme Rakennuspalvelu Hopsin Antti Jaakkola oli vakuuttanut meidät referenssiensä kautta. Meillä itsellämme oli aika selkeä (suoriakulmia ja ympyröitä) visio siitä mitä haluamme, ja tämä todettiin siksi muita vaihtoehtoja paremmaksi toimintatavaksi.

Homma lähti Antin kanssa etenemään melko vauhdilla. Yksi puhelinkeskustelu, pari meiliä ja sopparit kuntoon. Näin sen homman pitääkin toimia! Sen jälkeen aloimme keräämään omia näkemyksiämme ideoistamme kahta kautta, joita voi lämpimästä suositella myös muille.

1) Pinterest pinnaukset omien visioiden ja "näitä talolta haluan" -ideoiden keräämiseen
https://fi.pinterest.com/annamariavaris/vuores/
- Teimme siis yksinkertaisen Pinterest kansion, johon aloimme "tagaamaan" tai "pinnaamaan" kaikki meitä miellyttävät kuvat. Osa kuvista on vähän ristiriitaisia, mutta jokaisesta löytyy jokin elementti joka miellyttää meitä yhdessä, tai jompaa kumpaa erikseen.

2) Omat hahmotelmat lyyjykynällä paperille
- Hahmotelmat tehtiin noin vartissa paperille - ja yksimielinen ote löytyi yllättävästi heti alusta alkaen






Pinterest kuvat sekä yllä olevat hahmotelmat olivat valmiina noin viikko ennen ensimmäistä tapaamista Antin kanssa. Tuo tapaaminen tapahtui ensin tontilla ja sen jälkeen toimistossa 4.6.2016. Antti esitti tapaamisessa hyviä kysymyksiä ja tekemämme Pinterest kansio sekä lyyjykynähajatelmat käytiin yhdessä läpi. Lisäksi käytiin läpi asioita, joita emme osanneet ottaa huomioon itse omissa toiveissamme. Samalla kertaa sovimme ensimmäisten luonnosten läpikäynnin 17.6.2016.

Luonnokset saapuivat meille 16.6.2016 ja saimme ensimmäiset kommentit lähtemään perjantaina muutama tunti ennen läpikäyntiä. Tälläiset tulokset Antti sai aikaan meidän räpellysten pohjalta:






Luonnosten sekä etukäteen kirjattujen kommenttien pohjalta tehtiin suoraan CAD-malliin lennosta muutamia muutoksia, mm. ikkunoiden mittoja, sijoituksia ym. Lisäksi Antille jäi vähän kotiläksyjä muutaman muun muutoksen osalta. Arvio näidenkin valmistumiselle on aikaisin seuraavalla viikolla. Lisäksi tapaamisessa lennettiin tonttia sekä taloa ympäri sisältä ja ulkoa - josta sai aika mahtavan tarkan käsityksen siitä mitä tuleman pitää.

Summa summarum, saimme siis todella hienot 3D mallit sekä rakennuksen luonnokset omien räpellystemme pohjalta parissa viikossa. Vakuuttavaa työtä sanoisin minä! Kiitokset kuuluu kaimalle!

Seuraavana koostetaan tarjouspyyntömateriaalit ja lähetetän tarjouspyynnöt toimittajille. Nyt näyttää vahvasti siltä, että ne lähtevät matkaan heti alkuviikosta ennen ensi viikolla olevia ensimmäisiä tapaamisia.

Nörttipuolella pitääkin alkaa hankkimaan itselle ohjelmaa, jolla tuon CAD mallin saisi auki ja pääsisi itse vähän lentelemään tulevassa talossa.. Vastaavasti edessä olisi aikataulunsuunnittelua mm. keittiön, kylpyhuoneen ym. suunnittelun ja kilpailutuksen osalta. Ensimmäiset vakuuttaat automaatiotapaamiset ovatkin jo olleet, joten nekin asiat lähtevät tästä vauhdilla etenemään. Anna-Maria puolestaan saa keskittyä rakennusluvan vaatimusten selvittämiseen ;).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti